Wanneer coniferen snoeien?
De beste snoeitijd van een coniferenhaag is eind mei/begin juni, in ieder geval vóór de langste dag. Om een coniferenhaag netjes de winter in te laten gaan, snoei je hem in augustus nogmaals. Snoei een coniferenhaag niet meer na september, de kans op schade door vorst wordt dan groter.

Snoei een solitair staande conifeer twee maal per jaar, in mei en september en snoei Pinus soorten in september. Meer over snoeimomenten lees je bij wanneer snoeien.

Coniferenhaag snoeien
Schubconiferen lopen niet meer uit op het oude hout, zorg daarom dat er altijd groene takken blijven zitten. Snoei alleen de jonge groene scheuten aan de buitenkant. Snoei van de jonge scheuten circa 10 centimeter per snoeibeurt.

Gebruik bij het snoeien een scherpe heggenschaar of een elektrische heggenschaar. Knip de coniferenhaag altijd in een puntvorm, maak hem van onderen breder dan van boven. Zo valt er overal voldoende zonlicht op en groeit hij gelijkmatig op. Kijk voor de snoeivideo bij haag snoeien.

Andere haagconiferen met dezelfde snoeimethode zijn: Thuja plicata ‘Atrovirens’ en Thuja occidentalis ‘Smaragd’.