De Portugese Laurierhaag is een aantrekkelijke groene plant waar je een volle haag van kan maken. De plant heeft een donkergroene kleur en straalt daardoor luxe en klasse uit. Vergeleken met een andere soort Laurierkers zijn deze bladeren kleiner. Er is een mooi contrast tussen de jonge stengels en de donkergroene bladeren. In Juni produceert de struik kleine geurige bloemen. Uiteindelijk veranderen de bloemen in bessen en dit trekt vlinders, vogels en bijen aan. Deze bessen zijn giftig voor mens en dier. Je moet dus voorzichtig zijn als je deze plant wilt kweken.

Waar te plaatsen

De plant moet ongeveer 61 tot 91cm uit elkaar geplaatst worden. Indien je snel een Laurierhaag wilt hebben kan je beter de haag 61cm uit elkaar plaatsen. Als je geen haast hebt mogen ze zelfs 152cm uit elkaar geplaatst worden. 2 a 3 planten per meter zou perfect zijn.

Snoeien

De Portugese Laurierhaag heeft er baat bij als je hem regelmatig snoeit. Het is vooral belangrijk dat dode of zieke takken weg te snoeien. Het is goed voor de struik om de struik één keer per jaar terugsnoeien tot grondniveau zodat hij kan verjongen.  De beste tijd om dit te doen is in de late lente of vroege zomer. Snoeien kan elk moment van het jaar. Als je de plant niet snoeit kan deze tussen de 457 en 610cm hoog worden.

Bemesten

De Portugese Laurierhaag heeft eens per jaar wat extra voeding nodig. Een handje vol mestkorrels onder elke struik is voldoende.